Workshop day 2016

DSC08985

Cum ar fi dacă ai avea ocazia să discuți cu foști absolvenți ai liceului tău despre studii, carieră și viața după terminarea liceului? Cum ar fi dacă le-ai putea adresa întrebări pentru a te ajuta să iei o decizie privind continuarea studiilor sau cariera?

Sper să fie continuată această inițiativă pentru că este una necesară în rândul elevilor.

Laurențiu, clasa a XII-a

I.A.Co.B workshop day a reunit pe 9 iulie 2016 absolvenți ai liceului Constantin Brâncoveanu – Horezu, profesori și elevi. Într-un cadru informal, tineri profesioniști din diverse domenii au discutat cu actualii elevi ai liceului. 15 elevi din clasele IX – XII (profilurile Mate-Info, Filologie, Bio-Chimie) au avut ocazia să discute cu profesioniști din diverse domenii:

  • Livia Maria BADEA (Expert business performance management la Genpact)
  • Rareș-Adam BĂESCU (Jandarm în cadrul Jandarmeriei române – Vâlcea)
  • Laura FÂRTAT (Medic veterinar la Institutul de diagnostic și sănătate animală București)
  • Rebeca DIACONU (avocat)
  • Sabina LEGĂNARU (General manager la Web Future Solutions, București)
  • Andreea MORARU-ARFIRE (Cercetătoare la  University of Pennsylvania, SUA)
  • Raluca POPA (Responsabil financiar la Institutul Francez)
  • Florin STOICAN (Conferențiar la Facultatea de Automatică din cadrul Politehnicii București)

Evenimentul a fost primit cu entuziasm, cei mai mulți dintre participanți considerând că a i-a ajutat în a-și forma o imagine mai clară asupra domeniului profesional dorit după terminarea liceului. Cei mai mulți dintre ei consideră utilă organizarea unui astfel de eveniment anual – I.A.Co.B își propune să repete experiența și în 2017.

Cel mai mult mi-a plăcut atmosfera prietenoasă și faptul că speakerii au fost foarte deschiși la discuții și mi-au clarificat mai multe aspecte legate de cariera pe care o vreau pe viitor.

Robert, clasa a XII-a

 

Mi-a plăcut faptul că am auzit foarte multe experiențe de viață, aceste exemple chiar au avut un impact și m-au motivat în drumul spre viitor. Mi-am fixat faptul că nu trebuie să renunț niciodată.

Elev, clasa a XII-a

 

Puteți descărca aici broșura evenimentului. Mai multe poze puteți găsi în galeria foto a site-ului.